Jobb som logistikingenjör

Har du en bakgrund som ingenjör och är redo att ta nästa steg i din karriär? Sök ett av våra lediga jobb som logistikingenjör här på Jefferson Wells. Oavsett om du letar efter en fast tjänst eller vill jobba som konsult på något av Sveriges mest populära företag så hjälper vi dig till din nästa professionell utmaning.

 

En transparent rekryteringsprocess

När du söker en fast tjänst som logistikingenjör via oss på Jefferson Wells blir du en del av en transparent och fördomsfri rekryteringsprocess där du som människa får stå i fokus. Du kan känna dig trygg med oss vid din sida och med att vi matchar dig med ett företag där du får möjlighet att uppnå din fulla potential.

 

En trygg anställning som konsult

Som konsult hos oss blir du en del av ett framgångsrikt konsultteam och får möjlighet att jobba med spännande uppdrag ute hos våra kunder. Du får en trygg anställning med en personlig konsultchef som stöttar dig genom karriären. Genom din anställning hos oss får du samma fördelar och trygghet som hos en traditionell arbetsgivare, men du har fler möjligheter att forma din karriär som du vill och dessutom på kortare tid. 

LÄS MER OM VÅRT KONSULTERBJUDANDE

Våra lediga jobb som logistikingenjör

Det finns tyvärr inga jobbannonser för det just idag.

Lång erfarenhet av rekrytering och bemanning

Jefferson Wells är ett konsult- och rekryteringsbolag med gedigen erfarenhet och specialistkompetens inom alla våra expertområden. Varje år får över 5 000 personer nya jobb via oss där vi alltid använder välbeprövade metoder för att matcha dig med rätt företag. Vi väljer ut verksamheter med en företagskultur som överensstämmer med dina värderingar, där du har förutsättningar för att trivas och utvecklas.

Nyfiken på att jobba som logistikingenjör?

Vad gör man som logistikingenjör? Här går vi igenom allt du behöver veta om jobbet som logistikingenjör om du inte redan är ingenjör. 
  

Vad gör en logistikingenjör?

En logistikingenjör är en nyckelperson i att skapa och underhålla effektiva, kostnadseffektiva och hållbara logistik- och distributionsprocesser inom en organisation. Deras arbetsuppgifter är mångsidiga och avgörande för företagets framgång: 
  • Design och optimering av logistiksystem: Logistikingenjörer ansvarar för att utforma och förbättra logistiksystemen, inklusive lagerhantering, transportvägar och distributionsmetoder. De strävar efter att skapa system som inte bara minimerar kostnader och maximera effektiviteten, utan också uppfyller miljöstandarder och bidrar till hållbar utveckling.
  • Hantering av leverantörskedjan: De spelar en viktig roll i att hantera hela försörjningskedjan. Detta innefattar allt från inköp och lagerhantering till transport och distribution, med målet att säkerställa att varor kommer smidigt och effektivt från leverantör till kund.
  • Analys och problemlösning: Genom att samla in och analysera data identifierar logistikingenjörer utmaningar och ineffektiviteter inom logistikkedjan. De använder denna information för att föreslå och implementera förbättringar, vilket kan innebära att justera lagerstrategier, förändra transportrutter eller implementera nya teknologier.
  • Projektledning: Logistikingenjörer leder ofta projekt relaterade till logistik, som att införa nya distributionsmetoder eller uppgraderingar av lagerhanteringssystem. Detta inkluderar att planera, koordinera resurser, hantera budgetar och se till att projekten uppnår sina mål inom utsatta tidsramar.
  • Samarbete med leverantörer och kunder: De arbetar tätt med både leverantörer och kunder för att förstå deras behov och krav, och för att säkerställa att logistiska lösningar är anpassade för att uppfylla dessa. Detta samarbete är avgörande för att upprätthålla starka affärsrelationer och hög servicekvalitet.
  • Teknisk dokumentation och rapportering: Skapande och upprätthållande av detaljerade tekniska dokument och processflöden är en viktig del av logistikingenjörers arbete. Dessutom ansvarar de för att regelbundet rapportera om systemets prestanda och effektivitet till ledningen.
  • Kvalitetskontroll: De ser till att logistikprocesserna inte bara är effektiva utan också uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna. Detta innebär att övervaka och säkerställa att processerna följer relevanta lagar och föreskrifter.
  • Kostnadskontroll och budgetering: En annan viktig aspekt av logistikingenjörers arbete är att kontinuerligt övervaka och hantera kostnader relaterade till logistik. De utvecklar och hanterar budgetar för logistikavdelningen, och söker ständigt efter sätt att minska kostnader utan att kompromissa med kvaliteten på tjänsterna.
     
     

Logistikingenjör och lön

Lönen för en logistikingenjör ligger i genomsnitt på 45 100 kronor. Men som med alla löner kan lönespannet variera stort och man kan ha både lägre och högre lön än så här. Lönesättningen beror bland annat på vilka kompetenser du har, din erfarenhet och vilket företag du jobbar på.

Viktiga egenskaper för att jobba som logistikingenjör

För att vara framgångsrik som logistikingenjör och trivas i rollen finns det vissa egenskaper som är bra att ha:

  • Analytisk förmåga: Förmågan att analysera och tolka komplexa datamängder är avgörande för att identifiera effektiviseringsmöjligheter och lösa logistiska problem.

  • Problemlösningsförmåga: Logistikingenjörer måste snabbt kunna identifiera och åtgärda problem som uppstår inom logistik- och distributionskedjorna.

  • Organisatoriska färdigheter: Effektiv hantering och koordinering av olika logistikprocesser kräver utmärkt organisatorisk förmåga och ett öga för detaljer.

  • Kommunikationsförmåga: God kommunikationsförmåga är nödvändigt för att framgångsrikt samarbeta med teammedlemmar, leverantörer, kunder och andra intressenter.

  • Teknisk kunskap: Kunskap om logistikprogram, databaser och relaterad teknik är viktigt för att effektivisera och automatisera logistikprocesser.

  • Teamarbete: Förmågan att arbeta väl i team är avgörande, eftersom logistikprojekt ofta kräver samarbete mellan olika avdelningar och externa parter.

  • Flexibilitet och anpassningsförmåga: Förmågan att anpassa sig till föränderliga omständigheter och snabbt justera planer baserat på ny information eller oväntade händelser är en fördel.

  • Projektledning: Skicklighet i att leda och hantera projekt, inklusive budgetering, planering och tidsstyrning kan vara avgörande.

  • Etik och integritet: Starka etiska principer är viktiga, särskilt när det gäller att hantera känslig information och säkerställa att alla logistikprocesser följer lagar och bestämmelser.

  • Beslutsfattande: Förmågan att fatta välgrundade beslut baserat på tillgänglig data och analys är en nyckelkomponent i rollen som logistikingenjör.

Andra lediga jobb som ingenjör

TILL JOBBSÖKMOTORN

Två glada, kvinnliga ingenjörer diskuterar CV-tips

Hur skriver man ett bra CV?

CV:t är din chans att framhäva dina kunskaper och kompetenser för att arbetsgivaren ska förstå att just du är rätt person för jobbet. Vi har samlat våra bästa tips på hur du skriver ett ingenjörs-CV, inklusive vilka färdigheter som är viktiga att framhäva. Du kan också ladda ner vår CV-mall, så får du ett välstrukturerat CV utan ansträngning.

Hitta rätt medarbetare med oss

Behöver ditt företag en erfaren logistikingenjör? Jefferson Wells är ett av Sveriges största rekryterings- och konsultbolag där vi har fokus på chefer och specialister. Med vår kompetensbaserade rekrytering kan vi hjälpa ditt företag att hitta er nya medarbetare. Oavsett om du söker en permanent medarbetare eller en temporär konsultlösning så erbjuder vi en skräddarsydd lösning baserad på ditt företags behov.

LÄS MER OM VÅRA TJÄNSTER FÖR KUNDER

Vanliga frågor

Vad gör en logistikingenjör?

En logistikingenjör specialiserar sig på att designa och förvalta effektiva logistik- och distributionsprocesser för att optimera företagets leveranskedja. Deras arbete fokuserar på att förbättra transporteffektivitet, minska kostnader och säkerställa att varor och material hanteras effektivt från leverantör till kund.

Hur mycket tjänar en logistikingenjör?

Medellönen för en logistikingenjör ligger på 45 100 kronor. Lönen beror bland annat på dina kompetenser och din erfarenhet.

Hur blir man logistikingenjör?

För att bli logistikingenjör behöver du vanligen en utbildning på universitets- eller högskolenivå inom ekonomi och teknik, exempelvis industriell ekonomi.

Andra ingenjörsroller som vi erbjuder  

Ingenjörer i stort

Kvalitetsingenjör

Processingenjör