Jobb som projektledare

Hitta ditt nästa jobb här på Jefferson Wells. Här får dina färdigheter och ambitioner vara i fokus oavsett om du söker en fast tjänst som projektledare eller vill bli konsult hos oss på Jefferson Wells. Dina önskemål, ambitioner och kompetenser får alltid vara i fokus och vi finns med dig hela vägen till anställning. 

En unik kandidatupplevelse

När du söker lediga jobb som projektledare via oss på Jefferson Wells hjälper vi dig att hitta rätt företag och position utifrån dina preferenser. Vi engagerar oss för att både du som kandidat och företaget du blir anställd hos ska känna er nöjda. Du får alltid återkoppling oavsett var i rekryteringsprocessen du befinner dig för att du ska kunna känna dig trygg och få en unik kandidatupplevelse på din väg till ditt nästa jobb.

LÄS MER OM VÅR REKRYTERINGSPROCESS

Utvecklande konsultuppdrag som projektledare

Som konsult hos oss på Jefferson Wells blir du en del av ett framgångsrikt team med stora utvecklingsmöjligheter. Du kan jobba som projektledare på både korta och långa uppdrag och får en varierande vardag ute hos några av Sveriges mest populära företag. Vi har ett brett nätverk och matchar alltid dina färdigheter och önskningar med intressanta kunduppdrag. 

LÄS MER OM VÅRT KONSULTERBJUDANDE

Lediga jobb som projektledare just nu

30/04/2025
location iconKristinehamn
domain iconGröna jobb
type iconRekrytering till företag
25/04/2025
location iconGöteborg
domain iconOffentlig sektor
type iconKonsultuppdrag
23/04/2025
location iconÖrebro
domain iconIndustri, Produktion
type iconKonsultuppdrag
30/04/2025
location iconKarlstad
domain iconBygg, Anläggning
type iconRekrytering till företag
30/04/2025
location iconGöteborg
domain iconBygg, Anläggning,Gröna jobb,Offentlig sektor
type iconRekrytering till företag

Vi matchar rätt kandidat med rätt arbetsgivare

På Jefferson Wells har vi lång erfarenhet av både rekrytering och bemanning och vet vad som krävs för att matcha rätt kandidat med rätt arbetsgivare. Vi gör över 5 000 rekryteringar varje år och förmedlar mängder med konsultuppdrag hos några av Sveriges mest populära företag. Med oss vid din sida kan du hitta ett jobb som projektledare där du kommer trivas.

Nyfiken på att jobba som projektledare?

Funderar du på att utbilda dig inom projektledning men vill veta mer om vad rollen som projektledare innebär? Här går vi igenom allt från vad en projektledare gör till hur mycket lönen vanligen ligger på. 
  

Vad gör en projektledare?

En projektledare har en vital roll i framgången av ett projekt, med ansvar som sträcker sig genom hela projektet. Arbetsuppgifterna för en projektledare inkluderar bland annat följande: 
  • Projektplanering: En av de grundläggande uppgifterna för en projektledare är att utveckla detaljerade projektplaner. Detta innefattar att fastställa omfattningen av projektet, definiera mål och målsättningar, skapa en tidsplan med deadlines och planera resursanvändning. Detta kräver en noggrann bedömning av projektets behov och potentiella utmaningar.
  • Teamledning: Projektledaren ansvarar för att sätta samman och styra projektteamet. Detta inkluderar att tilldela uppgifter, rollfördelning och att kontinuerligt motivera och vägleda teammedlemmarna. En effektiv projektledare främjar ett gott samarbetsklimat och ser till att teamet arbetar effektivt mot gemensamma mål.
  • Kommunikation: Regelbunden och tydlig kommunikation med alla intressenter är avgörande. Detta omfattar att hålla teammedlemmar, företagsledning, kunder och eventuella externa parter informerade om projektets framsteg, utmaningar och förändringar.
  • Riskhantering: Att identifiera och hantera potentiella risker är kritiskt. Projektledaren måste kunna förutse, identifiera och utveckla strategier för att hantera risker som kan påverka projektets framgång.
  • Kvalitetskontroll: Övervakning av projektets delleveranser för att säkerställa att de uppfyller de uppsatta kvalitetsstandarderna är en viktig del av projektledarens arbete. Detta innebär att kontinuerligt utvärdera arbetsprodukter för att säkerställa att de möter kundens krav och förväntningar.
  • Budgethantering: Att hantera och övervaka projektets budget är avgörande. Detta inkluderar att spåra utgifter, säkerställa att projektet håller sig inom ekonomiska ramar och justera budgeten vid behov.
  • Problemlösning: Projektledare står ofta inför oväntade utmaningar och problem som kräver omedelbar uppmärksamhet. De måste kunna identifiera problemets kärna och snabbt utveckla och implementera lösningar.
  • Rapportering: Regelbunden rapportering om projektets status till ledningen och andra intressenter är viktigt. Detta innefattar att ge uppdateringar om framsteg, finansiell status, utmaningar och hur dessa hanteras.
  • Hantera förändringar: Hantering av förändringar i projektplanen, inklusive revidering av mål, tidsplaner och resurser är en vanlig del av projektledning. Detta kräver flexibilitet och förmågan att effektivt kommunicera och implementera dessa förändringar.
  • Projektavslut: Vid projektets avslut är det projektledarens uppgift att säkerställa att alla leveranser är fullständigt genomförda och överlämnade till kunden. Detta innebär även att dokumentera projektets lärdomar, genomföra en utvärdering och formellt avsluta alla projektresurser.
 

 

Projektledare och lön

Lönen för en projektledare ligger normalt på mellan 38 000 och 60 000 kronor. Precis som med många andra yrkesrollen sätts lönen individuellt baserat på dina kompetenser och erfarenhet. Därför kan lönen variera en hel del och det kan finnas olika anledningar till att du får mer eller mindre lön som projektledare än det genomsnittliga löneintervallet.

Viktiga egenskaper för att jobba som projektledare

För att vara framgångsrik som projektledare är det vissa egenskaper som är bra att ha. Några viktiga egenskaper är följande:

  • Ledarskapsförmåga: Förmågan att inspirera, motivera och leda ett team mot gemensamma mål är avgörande för att driva projekt framåt.

  • Kommunikationsförmåga: Starka kommunikationsfärdigheter är nödvändiga för att effektivt kunna förmedla visioner, idéer, mål och förväntningar till teammedlemmar och andra intressenter.

  • Organisatoriska färdigheter: En projektledare måste vara välorganiserad och kunna hantera många olika uppgifter och projekt samtidigt.

  • Problemhantering: Förmågan att snabbt identifiera och lösa problem, samt att fatta beslut under press, är kritisk för att hålla projektet på rätt spår.

  • Flexibilitet och anpassningsförmåga: Att vara flexibel och kunna anpassa sig till förändrade förutsättningar och krav är viktigt i en oförutsägbar projektmiljö.

  • Beslutsfattande: En projektledare måste kunna fatta välgrundade och effektiva beslut, även under osäkra eller stressiga förhållanden.

  • Tidsstyrning: Effektiv hantering av tid och resurser är avgörande för att säkerställa att projekt slutförs inom utsatta tidsramar och budgetar.

  • Teknisk kunskap: Beroende på projektets natur kan teknisk kunskap inom ett specifikt område vara nödvändigt för att förstå och effektivt hantera projektets detaljer.

  • Teamarbete: Förmågan att arbeta väl i team och främja ett samarbetsklimat är avgörande för att uppnå projektets mål.

  • Konflikthantering: Att kunna hantera och lösa konflikter inom teamet och mellan olika intressenter är en viktig färdighet för att upprätthålla en harmonisk arbetsmiljö.

     

Andra lediga jobb hos oss

TILL JOBBSÖKMOTORN

Söker ditt företag en projektledare?

Är ditt företag i behov av en projektledare på heltid eller behöver ni hjälp vid tillfälliga projekt? Med vår välbeprövade rekryteringsprocess kan vi hjälpa ditt företag att hitta er nya medarbetare. Vi kan ta hand om hela rekryteringsprocessen eller bara utvalda delar - från att ta fram kandidater till anställning. Som ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag vet vi var talangerna finns och vad som krävs för en lyckad rekrytering. Hör av dig till oss för mer information om våra rekryterings- och bemanningstjänster.

LÄS MER OM VÅRA TJÄNSTER FÖR KUNDER

Vanliga frågor

Vad gör man som projektledare?

En projektledare ansvarar för att planera, organisera och leda projekt från start till mål, vilket innefattar att definiera projektets omfattning, tilldela resurser, sätta tidsramar och hantera budget. De säkerställer att projektets mål uppnås effektivt genom att samordna teammedlemmar, övervaka framsteg och anpassa planer vid behov, samtidigt som de kommunicerar projektets status till alla intressenter.

Vad har en projektledare i lön?

Lönen för en projektledare ligger i genomsnitt på mellan 38 000 och 60 000 kronor. Detta är det normala lönespannet och det kan finnas olika anledningar till att du tjänar mer eller mindre än så.

Vad pluggar man för att bli projektledare?

För att bli projektledare kan man studera företagsekonomi, ingenjörsvetenskap eller en liknande disciplin, kompletterat med specifika kurser eller certifieringar i projektledning, såsom PMP eller Agile Scrum.