Så vet du om det är dags att byta jobb

Äntligen är det januari och dags för nystart på jobbet! Eller är det verkligen äntligen? Många av oss har haft en lång ledighet med tid för reflektion och starten på ett nytt år är alltid en bra tidpunkt för att se över sin arbetssituation. Kanske är det dags att söka sig vidare? Här är tre tecken på att det är dags för dig att byta jobb.

1. Du hade ångest inför att börja jobba igen
Även om det är skönt att vara ledig och spendera tid med familj och vänner, känner de flesta som trivs på sitt jobb att det ska bli skönt att komma igång igen efter helgerna. Kanske ser du mest fram emot att träffa kollegorna, eller har gjort upp planer om att utvecklas och nå nästa nivå under året. Känns det istället som en stor klump i magen att börja jobba igen bör du ta en funderare på om det inte är dags att byta jobb – för ditt eget välmåendes skull.

2. Du drömmer om en helt annan jobbtillvaro
Har du spenderat ledigheten med att fantisera om att öppna ett café, studera vidare, driva annorlunda projekt eller jobba på en större eller mindre arbetsplats än idag? Att drömma och fantisera är alltid bra för hjärnan, men kanske inser du att de allra starkaste drömmarna är milsväga från din nuvarande situation. Ta då en stund och skriv ner dina drömmar och mål och se om några av dem kan realiseras genom att byta bana eller arbetsplats. Ofta är inte drömmarna så ouppnåeliga som de först kan vara.

3. Du inser fakta
Kanske kom insikten som en käftsmäll under julfirandet, nyårsmiddagen eller en tur i skogen. När du lägger alla magkänslor åt sidan och inser att du faktiskt inte haft en skälig löneökning på din nuvarande arbetsplats, att du har en chef som inte hjälper dig att utvecklas eller villkor och krav som faktiskt inte känns okej. Då är det dags för dig att se dig om efter en annan arbetsplats.

Oavsett vad du landar i tror vi på Jefferson Wells att det är bra att reflektera kring sin arbetssituation. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss för att bolla nya möjligheter.