Intervju med rekryteringsansvarig Christian Ahlgren

Christian Ahlgren, nationellt ansvarig för rekryteringsverksamheten på Jefferson Wells, berättar om hållbar rekrytering och hur man blir en vinnare på dagens arbetsmarknad.

Hej Christian!

Varför ska man välja Jefferson Wells som rekryteringspartner?
– Jefferson Wells genomför cirka 5 000 rekryteringar varje år. Våra specialiserade rekryteringskonsulter arbetar efter en kvalitetssäkrad process som skräddarsys efter det unika behovet. Den optimerade rekryteringsprocessen i kombination med ett omfattande aktivt kandidatnätverk gör oss både effektiva och träffsäkra. 

Hur blir man en vinnare på dagens arbetsmarknad?
– För att bli en vinnare på dagens arbetsmarknad krävs en ständig utveckling. Man kan säga att ständigt lärande har blivit en nyckelkompetens, det vi på Jefferson Wells kallar ''learnability''. Vi har sett det i högkonjunkturen, utifrån förmågan till upskilling kopplat mot bristkompetenser, men även under den rådande pandemin utifrån förmågan att ställa om och snabbt kunna agera utifrån nya förutsättningar. Vi på Jefferson Wells har verktygen för att mäta denna viktiga nyckelkompetens. Är du nyfiken på vårt tillvägagångssätt är du välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer. 

Hur arbetar Jefferson Wells med hållbar rekrytering?
– Vi vet att genom att ha ett fokus på hållbarhet så skapas nya kreativa affärsidéer och nya arbetstillfällen, vilket i sin tur även kan skapa en långsiktig ekonomisk hållbarhet. På Jefferson Wells ligger vi i framkant när det handlar om att digitalisera flera delar av vår rekryteringsprocess vilket minimerar resandet för oss, våra kunder och kandidater. Vi skapar förutsättningar att möta kunder och kandidater på lika villkor.