Intervju med Eva Brunnberg, regionchef på Jefferson Wells

Eva Brunnberg, regionchef på Jefferson Wells, berättar varför konsultrollen är lockande för många och varför interimstjänster är högakutellt för många företag.

Hej Eva!

Hur ser efterfrågan ut inom era interimstjänster?
– Kompetensbristen inom de områden där vi på Jeffersson Wells är verksamma har sedan en lång tid tillbaka varit stor. Efterfrågan på specialister och chefer inom ekonomi, HR, executive, inköp/logistik, marknad och försäljning samt ingenjörsområdet är fortsatt relativt stor, trots rådande pandemi, och kommer med all sannolikhet komma tillbaka till liknande nivåer som vi var på förut. I tider av osäkerhet är behovet av flexibilitet stor, därför väljer ofta våra kunder en konsultlösning när de behöver ta in specifik kompetens.
 
Vad får en person att välja konsultrollen? 
– Fler och fler väljer konsultrollen eftersom de vill ha nya spännande uppdrag för olika uppdragsgivare, medan andra vill bygga på sin erfarenhet och CV. På Jefferson Wells har vi ett stort antal avtalskunder och möjligheten att få intressanta uppdrag över tid är därför större än hos många andra arbetsgivare. Andra vänder sig till oss för att de själva inte har kontaktnätet, eller för att de vill ha hjälp att sälja sin kompetens till olika arbetsgivare. 
 
Vad är ditt tips på hur man håller sig uppdaterad inom sitt område och fortsätter vara anställningsbar?
– Håll dig nyfiken och att se till att hålla dig uppdaterad på vad som sker inom det område där du är verksam. Detta kan man göra på olika sätt, till exempel genom att aktivt söka information, gå olika utbildningar (på Jefferson Wells har vi ett stort antal kostnadsfria digitala utbildningar) och genom att nätverka med människor inom relaterade områden. Jag rekommenderar också att delta i olika projekt eller samarbetsforum som gör att man både bidrar och utvecklas i sin roll.