Intervju med Anna Arborelius, rekryteringskonsult inom Executive

Anna Arborelius, rekryteringskonsult inom Executive på Jefferson Wells, berättar vad som får människor som jobbar inom executive att byta jobb och ger tips om hur man håller sig uppdaterad inom sitt område

Hej Anna!

 Hur ser efterfrågan ut inom executive?
– Just nu är efterfrågan på kandidater inom executive störst inom offentlig verksamhet. Man efterfrågar ledare med erfarenhet av förändringsledning, digitalisering och ständiga förbättringar. 
 
Hur ser kandidatmarknaden ut? Vad får människor som jobbar inom executive att byta jobb? 
– Det är relativt gynnsamt att hitta kandidater till det offentliga, bortsett från området digitalisering där många konkurrerar om samma kompetenser. Man byter just nu jobb för att få möjligheten att använda sina kompetenser som förändringsledning inom en annan, gärna större och mer komplex, organisation. Men vi ser också ett ökat intresse för att arbeta med samhällsnytta. För de offentliga aktörerna är det mer fokus på att ha ett bra värdeerbjudande och arbeta systematiskt med sitt arbetsgivarvarumärke för att locka kompetenta ledare.
 
Vad är ditt tips på hur man håller sig uppdaterad inom sitt område och fortsätter vara anställningsbar?
– Mitt bästa tips är att fortsätta vidareutveckla sig inom de områden som efterfrågas. Inom executive är dessa områden förändringsledning, ständiga förbättringar och digitalisering. Det handlar mycket om det vi kallar learnability.
 

 

Söker du jobb inom management? Du hittar våra lediga jobb inom executive här!