Intervju med Anna-Maria Bernin, konsultchef inom inköp och logistik

Anna-Maria Bernin, konsultchef inom inköp och logistik, berättar vad som attraherar personer som jobbar inom inköp och logistik och hur efterfrågan inom området ser ut just nu.

Hej Anna-Maria!

Hur ser efterfrågan ut inom inköp och logistik? 
– Det finns en stor efterfrågan inom inköp och logistik. Trots den rådande pandemin så får vi löpande förfrågningar om ny kompetens. Man letar då bland annat efter logistikingenjörer och specialister inom transport och produktionslogistik. Vi ser även ett ökat behov av både operativa och strategiska inköpare.
  
Vad attraherar en person som jobbar med inköp och logistik, alltså får hen att byta jobb?
– Det som oftast attraherar en person att byta jobb är en bra företagskultur, ett intressant varumärke och att bolaget har välutvecklade processer. Fordonsindustrin är en sådan bransch som många söker sig till på grund av att den ofta matchar dessa önskemål. Ett exempel på ett bolag som lockar många är vår kund Volvo. 
 
Vad är ditt tips på hur man håller sig uppdaterad inom sitt område och fortsätter vara anställningsbar?
– Den bästa grunden du kan ha är en masterutbildning inom logistik. För att sedan hålla sig uppdaterad är mitt bästa tips att man tackar ja till nya uppdrag med jämna mellanrum – alltså att man byter jobb. Att nätverka och utbyta erfarenheter med duktiga människor inom sitt fält är också ett effektivt sätt att hålla sig uppdaterad på. 

 

Söker du jobb inom inköp och logistik? Se våra lediga jobb inom området här!