Hur är det att jobba som konsult? Carina Burman berättar

Du kanske har hört talas om att man kan jobba som konsult, men vad innebär det egentligen? Och har man verkligen så mycket frihet som det sägs? Carina Burman har jobbat som konsult hos Jefferson Wells och Experis i fyra år – vi har pratat med henne om hur det kan se ut!

jobba-som-konsult

Carina Burman har en bakgrund inom ekonomi och hade jobbat på samma bolag i 16 år när hon bestämde sig för att säga upp sig. Hon tog sig an konsultrollen – ett beslut hon inte har ångrat sedan dess. Fördelar som att ständigt få lära sig nya saker lockade henne och idag har hon arbetat på flera spännande företag som konsult, bland annat på Systembolaget och Caverion.

– Det bästa med att jobba som konsult är friheten och att jag får lära mig så mycket nya saker varje dag. Sedan är det väldigt kul att ständigt träffa nya människor, ta mig an nya utmaningar och applicera mina egna erfarenheter och förbättringar på företagen jag konsultar för, säger Carina.

Rätt uppdrag för rätt person
Vissa har en bild av konsultrollen som en otrygg anställningsform. Enligt Carina stämmer den bilden inte överens med verkligheten.

– Många jämför konsultrollen med en fast anställning, men jag är ju fast anställd på Jefferson Wells. Det betyder att de ständigt ser till att jag får nya relevanta uppdrag som passar min bakgrund och profil. Det jag uppskattar med min konsultchef på Jefferson Wells är att hon har bra koll på vilka typer av uppdrag jag gillar och alltid har min personliga utveckling i åtanke, säger hon.

Konsultrollen kan säkerligen fungera för de flesta, man måste bara hitta rätt uppdrag, menar Carina. Det är detta som är konsultchefens specialitet – att hitta rätt uppdrag för rätt person.

– Jag är övertygad om att med rätt uppdrag kan vem som helst konsulta. För mig som gillar att vara i ständig förändring har det passat perfekt med uppdrag där jag får testa nya saker, medan andra konsulter kanske tycker att det är mer givande med andra typer av uppdrag. En sak är i alla fall säker: konsultlivet har varit helt rätt val för mig. Jag har inte ångrat mig en enda gång sedan jag valde den här vägen, säger Carina.

Är du nyfiken på konsultrollen? Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells här!