Så är det att jobba med rekrytering

Är du utåtriktad, organiserad och intresserad av att träffa människor? Då kan rekryteringskonsult vara ett jobb för dig. Tomas Ehrngren på Jefferson Wells berättar om en bred, händelserik roll med mycket social kontakt.

jobba-med-rekrytering
Efter 18 år som ekonom inom bank och försäkring var Tomas Ehrgren sugen på att prova något nytt. När Jefferson Wells sökte rekryteringskonsulter inom finance gick han från tanke till handling.

Hur ser dina dagar ut?
Som rekryteringskonsult ser dagarna väldigt olika ut eftersom rollen är så bred, men gemensamt för de flesta arbetsuppgifterna är kontakten med människor. Dagen kan börjar med att jag träffar en kund för att påbörja ett nytt uppdrag eller följa upp ett pågående, för att senare under dagen intervjua en kandidat. Jag ägnar också mycket tid åt att prata med nya kandidater.

Vad är roligt respektive utmanande med rollen?
Kontakten med människor är definitivt det som ligger mig varmast om hjärtat. Jag tycker verkligen om kombinationen av det sociala och att samtidigt få ägna mig åt administrativa arbetsuppgifter. Något som utmanar är att lösa projekten så att både kund och kandidat känner sig nöjda i slutändan.

Vad utmärker en bra rekryteringskonsult?
Eftersom man ständigt håller i flera olika uppdrag är det viktigt att ha projektledarbiten i sig, det blir en hel del administration. Sen vill jag understryka vikten av att kunna knyta kontakter, det är en väldigt utåtriktad roll. Man måste tycka att det är roligt med människor och relationer mellan människor. På Jefferson Wells har vi ett härligt klimat också, det är viktigt för oss att bry sig om människor, dela med sig, våga vara innovativ och hitta nya lösningar – det gör det genuint roligt.