Snart 2021 – så peppar du dina medarbetare inför det nya året

När många jobbar hemifrån kan det vara en utmaning att avrunda jobbåret med sina medarbetare. Det finns dock mycket man som ledare kan göra för att skapa engagemang på arbetsplatsen – från utökad friskvårdstid och tävlingar till kreativa tackbud.
2020 har för många varit ett omtumlande år. Många arbetsplatser har under året behövt ställa om till hemmajobb och nya rutiner, något som gör det ännu viktigare för chefer att visa uppskattning för sina medarbetare. Men hur man peppar man sina medarbetare och håller motivationen uppe när man inte kan anordna exempelvis julfester eller kickoffs? Vi har några tips på hur du kan gå tillväga!

Veckans pris
Ett sätt att visa sina medarbetare att man inte tar deras arbete för givet är att instifta små ”pris” som kan delas ut på vecko- eller månadsbasis. Det kan vara ett pris till någon som löst ett jobbproblem på ett kreativt sätt, nått ett säljmål eller kanske bara har skapat bra stämning på jobbet den senaste tiden. Huruvida priset är mer av en utmärkelse, eller faktiskt består av ett fysiskt pris, spelar ingen större roll – det är berömmet som räknas!

Daglig friskvårdstid
Flera arbetsplatser har under pandemin infört en halvtimmes daglig friskvårdstid som de anställda kan utnyttja varje dag. När stillasittandet ökar i och med hemmajobb är det inte en dum idé att peppa sina medarbetare till lite fysisk aktivitet. Har man möjlighet och utrymme att införa daglig friskvårdstid ses det ofta som väldigt generöst. Det visar dessutom att man prioriterar sina medarbetares hälsa framför allt annat.

Stegtävling
Ett annat väl beprövat träningstips är att införa en stegtävling på jobbet. Likt den dagliga friskvårdstimmen uppmanar det till rörelse och peppar också dina medarbetare till att ta tillvara på de få soltimmarna såhär års, kanske med hjälp av en lunchpromenad? Stegtävlingar och liknande initiativ är ett populärt sätt att skapa internt engagemang bland medarbetarna när man inte kan ses fysiskt på ett kontor.

Tack för året-bud
Vem uppskattar inte att få ett fint bud hemskickat till sig? Ett bud går att göra hur stort och generöst som helst (med allt från godsaker till presentkort), men ett enkelt blombud med ett personligt tackkort kommer man långt med. Det kan vara svårt att skicka bud till sina medarbetare om man jobbar i statlig regi, men det viktiga här är inte nödvändigtvis budet. Istället handlar det om att markera årets slut och ge någon form av personligt tack till sina medarbetare för deras insatser under året.

Glöm inte att checka in
Under det här året har det blivit viktigare än någonsin att kontinuerligt stämma av arbetet med sina medarbetare. Glöm därför inte att checka in hos dina medarbetare lite då och då, framförallt i slutet på året, och då helst med personliga möten. Det behöver inte vara i jobbärenden, utan kan också bara vara en kvarts samtal om hur personen mår. Det kanske låter tidskrävande, men att ge av sin tid är mycket mer uppskattat än vad man tror.