Begrepp att hålla koll på i arbetslivet 2021

Resilience, gamification, nano-learning… arbetslivet kryllar idag av nya termer. Lägg då till en pandemi och en digital transformation – och förvirringen kan bli stor. Men misströsta ej, vi har sammanställt en ordlista på alla begrepp du behöver känna till 2021!
Träbitar med bokstäver.

Adaptiv

Att vara adaptiv innebär kort och gott att man är anpassningsbar. Det funkar oftast att använda termer som just anpassningsbar, eller flexibel, men adaptiv är en något trendigare term.

 

Datahög

Ett allt vanligare fenomen när vi jobbar hemifrån. En datahög är den oklara högen av böcker, skokartonger eller andra objekt som du staplar upp och ställer datorn på inför ett webbsamtal!

 

Digifika

Kaffe och snack med kollega över datorn på varsitt håll – en digital fika med andra ord.

 

Digifysiskt

Blandningen mellan digitalt och fysiskt kallas ibland för digifysiskt. Ett webbinarium där man har en liten publik på plats och resten på distans är ett exempel på ett digifysiskt evenemang.

 

Digital onboarding

Att anställa, introducera och välkomna en nyanställd på distans kräver en strategi. Digital onboarding är ett begrepp som vi definitivt kommer att höra mer om under 2021.

 

Digitalt ledarskap

Att leda sin arbetsgrupp på distans är idag viktigare än någonsin. Vi har tidigare skrivit om hur du växlar upp ditt digitala ledarskap idag, läs hela inlägget här!

 

Digitalt nätverkande

Linkedin, Instagram, mejl, Zoom, Twitter, Teams, Clubhouse… Aldrig förr har vi väl varit så bra på att nätverka utan att ses fysiskt?

 

Gamification

Det här begreppet syftar på hur processer kan ”spelifieras”, alltså att de struktureras utifrån spelliknande moment. Exempel på detta är att få poäng för varje fokuserad arbetstimme, träningstimme eller nöjd kund, vilket är ett sätt att ge mer motivation.

 

Grit

Grit kan enklas översättas till en slags glöd eller inre motor. I jobbsammanhang används det ofta som en omskrivning för att vara driven.

 

Hemmaergonomi

När vi jobbar hemma är ergonomin tyvärr ofta det första som ryker. Hemmaergonomi innebär att byta soffhörnan mot en rejäl datastol, att använda strykbrädan som ett ståbord eller att unna sig en sittdyna på den stenhårda pinnstolen.

 

Nano-learning

Även kallat mikroinlärning. Nano-learning innebär att utbilda och upplysa sig själv i små stunder då och då i stället för en lång konferens, till exempel genom poddar, artiklar och webbinarier.

 

Resilience

Uthållighet, att snabbt kunna återhämta sig och ställa om efter till exempel en tuff eller stressig period eller svår uppgift, kan även kallas för resilience.

 

Reskilling

Att se till att en medarbetare eller du själv får en helt ny kompetens eller utbildar sig inom ett nytt område.

 

Självledarskap

Som namnet antyder så syftar självledarskap på förmågan att kunna leda sig själv. Det kan ta sig uttryck i förmågan att på egen hand planera sin tid eller hitta motivation i sig själv.

 

Skrivbordsgympa

Stillasittandet tär på oss, men lite skrivbordsgympa gör stor skillnad. Det finns många korta pass på träningsappar och Youtube, men även gym som till exempel Friskis & Svettis erbjuder kostnadsfria träningsklipp.

 

Thought leadership

En thought leader kan vara en person eller ett företag med en eftersträvansvärd expertis. Man är en förgrundsfigur eller auktoritet inom sitt område som såväl personer som branschen lyssnar på.

 

Upskilling

Till skillnad från reskilling så syftar upskilling på att uppdatera sig inom redan befintliga kunskapsområden. Man uppgraderar alltså kunskaper man redan har, lite som en vidareutbildning.

 

Walk and talk

Möten som tas fysiskt eller på telefon under en promenad, något som blivit allt vanligare när fysiska möten tvingas ske utomhus.